Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

KENNEL ZARAHKKA       - ENKÖPING

     - Uppfödning av svensk lapphund  - Breeding of Swedish Lapphund                                              

 

 

12 dagar

 Valparna är tjocka och trinda. Vardagen består i diande och sovande. Aponi är väldigt noga med att tvätta och slicka valparna och att hålla rent i lådan.

Så fort valparna är mätta och belåtna tar de sig snabbt in under listen där de tycker om att sova och de förflyttar sig runt då och då. Kanske de söker en varmare eller svalare plats i valplådan. Från födseln är de blinda och döva så de tar sig fram och söker mamman genom känsel och lukt.  Mamma Aponi lämnar lådan så fort diandet är avslutat och lägger sig utanför lådan, helst under ett litet bord i ett hörn av rummet. 

Så fort man går ut och rastar henne börjar hon söka ett annat boende, letar och kollar in i håligheter i marken, under stora stenar och dylikt. Det ligger i deras natur att flytta på valparna.  Jag får plocka fram ett par bockar jag hade vid förra kullen och ställa dem över valplådan och täcka över med ett lakan så det blir lite mer inboat.  En del ställer valplådan under bord och dylikt

 

Idag dag 12 har en av valparna öppnat ögonen!  Så snart följer de andra efter. Nu kommer det snart hända saker och det kommer gå livligt till i lådan. Det står inte på förrän de reser sig upp på alla fyra.

 

 

Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 07:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

 

 

 
nil

Cahppes Ceakko

 

Kategorier

Allmänt

Dagens bilder

Arkiv

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

 Lars Tunviken

Monika Törnblom Tunviken

Steglitsvägen 2 Ekudden

74593 Enköping

 SWEDEN

E-mail: monikatunviken@gmail.com

 Mobil: 070-6601748