Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

KENNEL ZARAHKKA       - ENKÖPING

     - Uppfödning av svensk lapphund  - Breeding of Swedish Lapphund                                              

 

 

Spår 1 km

Ville se hur mycket hon skulle orka med så jag lade ett spår idag 2000 steg. Först över stubbåker med två vinklar i zickzack och därefter in i en skogsbacke blandad skog. När vi väl kom in i skogen fick hon stark vittring av rådjur och tappade koncentrationen på spåret ett tag men hon hittade det såsmåningom. Hon hittade också bajspluttar av djur som blev väldigt intressant förstås. Hon spårade sedan ut på stubbåkern igen tillbaka hemåt och hon fann slutmålet. Detta spår lades som i en oval cirkel, första halvan med vinden i ryggen (det hade börjat blåsa upp ordentligt till kvällen och hon zickzackade hela vägen), sträckan genom skogen i motvind och sista biten i medvind-sidovind. Hon fann tre apporter av fyra, den fjärde hittade jag inte själv (måste ha glömt markera den).

Jag tycker hon klarade det hela bra, hon spårade hela vägen till slutmålet med avbrott för störningarna och det är ju huvudsaken att hon spårar. Hon har ett riktigt spårintresse och tycker det är roligt.

 

Gloria 14 mån

 

Lördagen den 21 augusti 2010 kl. 20:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

U-spår

Lade idag två stycken U-spår med apporter i stark blåst ute på stubbåkern. Det fick ligga c:a 1,5 timme. Det blev mycket snurrande men hon hittade alla apporter och 90-gradersvinklarna och fann slutmålen.  Tycker hon klarade det mycket bra i den kraftiga blåsten.

 

 

Fredagen den 20 augusti 2010 kl. 21:01

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Spåraktivitet

Idag var det skönt väder för att gå ut i skogen och lägga spår. Inte så varm och kvalmigt längre.

 Ett vanligt personspår, 1000 steg i ganska tät blandad lövskog där det blev lagt ganska knixigt mellan  buskage och nedfallna träd och i lingon- och blåbärsris, över berghällar osv., ett par 90-gradersvinklar och två apporter. Därefter en bit på skogsväg för att återigen gå in i skogen och sista biten ut på en stubbåker med slutmålet vid en "åkerö". Lade spåret vid lunchtid, då var det fortfarande ganska fuktigt efter nattens regnande.

Efter 3 timmars liggtid och torrt i markerna satte jag  på Gloria sele med lina vid start och hon var ivrig att komma iväg.

Gloria var jätteduktig, klarade hela vägen utan problem, hon snurrade lite vid några ställen, men kom snart rätt. Hittade båda apporterna. Vinkeln ut på åkern hittade hon också och spårade över till "ön" och hittade slutmålet.

 

På kommande kennelträff hos uppfödaren ska vi få prova på viltspår, ser fram emot det.

 

 

 

Gloria vid slutmålet

 

Efteråt promenad där hon snart spårade upp möss o sork

Nu, matte är jag lite trött o vill gå hem

 

Torsdagen den 19 augusti 2010 kl. 22:02

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Cahppes Ceakko

 

Kategorier

Allmänt

Dagens bilder

Arkiv

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

 Lars Tunviken

Monika Törnblom Tunviken

Steglitsvägen 2 Ekudden

74593 Enköping

 SWEDEN

E-mail: monikatunviken@gmail.com

 Mobil: 070-6601748