Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

KENNEL ZARAHKKA       - ENKÖPING

     - Uppfödning av svensk lapphund  - Breeding of Swedish Lapphund                                              

 

 

Samojeden Bruse

En tragisk historia
Mina föräldrar hade på 40-talet en samojed, "Bruse". Tidigt varje morgon, det första han gjorde på morgonen, gick han till en bondgård 2 km bort för att hälsa på en tik de hade där. Denna tik väntade i sin tur in Bruse varje morgon då detta hade blivit en trogen vana att han kom och hälsade på. Han stannade där på gården endast kort stund och återvände därefter hem. Han var som en kurirhund också, min mamma och min moster som bodde på bondgården, skickade lappar emellan sig som de fäste i Bruses halsband.

En morgon dök aldrig Bruse upp där, en jägare hade skjutit denna fina vackra hund med avsikt.
En morgon satt tiken på mina föräldrars gård och hon lämnade inte gården på en hel vecka utan satt där och väntade på att Bruse skulle komma. Jag har själv aldrig träffat hunden, men det är en sådan sorgsen, tragisk och hemsk historia.

Tillägg:

Hej, Jag ar Monika,s syster och jag vill lagga till litet pa den har historien. Det var pa 40talet. Jag var atta ar gammal och min bror Sture var nio. .Vi tog en promenad ner till sjon med Bruse som sprang fore oss.Vi horde ett skott och blev radda och sprang hem men stackars Bruce kom aldrig. Jagarna som var dar och skot ankor skot honom och kastade honom i vattnet. Han hittades flera veckor efterat pa andra sidan sjon. Det glommer vi aldrig.

 


 


 

 

 

Måndagen den 27 december 2010 kl. 12:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Snart är det Hundmässan

Inte långt kvar till Hundmässan i Stockholm nu. Fick PM idag och Gloria går ut som nr 20 av 33 svenska lapphundar anmälda. Hon har fortfarande långt kvar till full päls men den är på god väg. I augusti tappade hon all valppäls totalt så det tar sin tid.

 

Vi gör uppehåll med kurser nu (kyla o stundande jul), annars kör min hundtränare kurser året runt, i januari drar vi igång igen med lydnad I/II främst som en bra aktivitet och social träning med andra hundar. Hon går bra ihop med andra hundar på kurserna.  När snön kom övergick vi från spår till sök och kanske blir det lite mer sök för Gloria framöver.  Till våren blir det förstås mer spårträning, längtar dit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onsdagen den 8 december 2010 kl. 22:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Cahppes Ceakko

 

Kategorier

Allmänt

Dagens bilder

Arkiv

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

 Lars Tunviken

Monika Törnblom Tunviken

Steglitsvägen 2 Ekudden

74593 Enköping

 SWEDEN

E-mail: monikatunviken@gmail.com

 Mobil: 070-6601748