Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

KENNEL ZARAHKKA       - ENKÖPING

     - Uppfödning av svensk lapphund  - Breeding of Swedish Lapphund                                              

 

 

 

Om oss

 

 

 

Vi bor på landet utanför Enköping, närmare bestämt på Ekudden vid Svinnegarnsviken. Här har vi skogen tätt inpå. Vår dotter Johanna bor kvar i huvudbostaden i Dorsilla tillsammans med sin sambo och våra hanar Cahppes Ceakko och Zarahkkas Chagall som är där på foder.

Vi tar dagliga skogspromenader med hundarna och aktiverar med spår och tränar lite agility och rallylydnad och går på olika kurser, bra socialisering för hundarna. Annars blir det en hel del utställningar. Cahppes Ceakko och hans avkomma Fiderbyns Cuona har blivit svenska champions och H I Gloria Gersimi är Juniorvärldsvinnare i Danmark 2010 och 2012 blev hon svensk och finsk champion. Hon har haft en kull, B-kullen, där fadern är Skiftesgrinds BlixtenmcQueen. Vår charmpojke Cahppés Eatnu var mycket lovande i utställningsringen som junior och unghund men av medicinska skäl blev vi tvungna att kastrera honom och det har inte blivit så många utställningar för hans del därefter. Minstingtiken är vår egen uppfödning Aponi som är född 2011. Hon har haft en kull C-kullen där fadern är vår egen Zarahkkas Badje. Från den kullen behöll vi Zarahkkas Chagall som alltså bor hemma hos dottern.  Chagall har hunnit med några utställningar. 

 

 Lasse och jag, Monika arbetar på ett familjeföretag i Dorsilla, Enköping som tillverkar varmluftspannor till sädestorkar. Tidigare har jag arbetat som läkarsekreterare på thoraxkliniken, KS och i Västmanlands- och Uppsala läns landsting, de 10 sista åren på kirurgkliniken, Enköpings lasarett. Efter alla år som läkarsekreterare bestämde jag mig för att sluta och gå in i familjeföretaget. Lasse har arbetat på Avesta järnverk tidigare.

 

Vi har två barn tillsammans, Johanna och Wiveka. Jag har också barnen Helena, Cecilia, Anna-Maria och Lars som jag fick med Lars-Arne Thörnblom.
Hundarna tar mesta delen av vår fritid, för övrigt är våra intressen körsång, natur, konst. 
Lasse har tidigare haft grönlandshundar som han tävlade med i draghund.  Själv har jag haft Welsh Springer Spaniel.

 

 Efter att vi skaffade svensk lapphund 2005 har intresset väckts för att värna om rasen samt att idka lite avel med uppfödning i liten skala. Vi finner det viktigt att rasens genetiska variation upprätthålls och dess friskhet och sundhet samt bra mentalitet.

 

 

 

 

.

 

 Lars Tunviken

Monika Törnblom Tunviken

Steglitsvägen 2 Ekudden

74593 Enköping

 SWEDEN

E-mail: monikatunviken@gmail.com

 Mobil: 070-6601748